Heti säästöä taloyhtiön vesilaskussa

Suihku on helppo vaihtaa ja seuraava vesilasku on heti 10-20 prosenttia pienempi. Showerguy testatut tuotteet on voittanut useita vertailuita.

Showerguy testatut tuotteet säästää vettä ja energiaa

Suihkun käyttöönotto on helppoa ja näillä muutoksilla taloyhtiön vedenkulutuksessa nähdään nopeasti muutoksia. Kun kokonaisvedenkulutuksessa päästään 10 prosentin säästöön, tarkoittaa se 7,5 prosentin säästöä energiankulutuksessa. Parhaassa kohteessa mittasimme 63% veden säästön minuutissa suihkussa.

Suihkussa käynti on ylivoimainen energia- ja vesisyöppö: noin kymmenen minuutin suihku kuluttaa vettä 120–150 litraa, josta lämpimän veden osuus on noin 60-70 prosenttia. Peseytymisen osuus on noin 40 prosenttia kotitalouden käyttövedestä.

Jos otat 15 minuutin suihkun päivittäin, se maksaa Motivan mukaan noin 450 euroa vuodessa. Suihkuttelun lyhentäminen viiteen minuuttiin säästäisi 300 euroa.

Vesi mielletään sähköön verrattuna halvaksi, mutta hyvä kysymys on, onko se lopulta sitä? Veden ja energian säästö noin 40-100€ vuodessa per henkilö.

Miksi vettä pitää säästää

Moni taloyhtiön asukas voi miettiä, miksi vettä pitää säästää. Vedenkulutus,  vedenkulutuksen osuus lämmitysenergiankulutuksesta ja sen aiheuttamat kustannukset ovat huomattavat. Etenkin taloyhtiöissä veden kulutus ja muun muassa lämpimän veden aiheuttamat kustannukset piiloutuvat usein hoitovastikkeiden ja kiinteiden vesimaksujen taakse. 

Aiemmin taloyhtiöiden ei ole tarvinnut laskuttaa vedenkulutuksesta kulutuksen mukaan, vaan käytössä ollut kiinteä vesimaksu on voinut perustua esimerkiksi huoneistossa asuvien ihmisten määrään. Vedenkulutusta ei koeta tarpeelliseksi pienentää, kun vedestä maksaa kulutuksesta huolimatta toistuvasti samaa hintaa. Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiiviin pohjautuvan lakimuutoksen myötä useissa taloyhtiöissä on käyttöönotettu huoneistokohtaisen vesimittarit ja vesimaksut perustuvat jatkossa aiempaa useammin asukkaiden todelliseen vedenkulutukseen. 

Taloyhtiöissä on tärkeää muistaa, että energia- ja vesikustannukset maksetaan aina loppujen lopuksi jokaisen asukkaan omasta lompakosta huolimatta vesimaksu perimisen tavasta. Maltillisella vedenkulutuksella myös taloyhtiöissä on mahdollisuus säästää vesilaskuissa ja energiakuluissa. Showerguy testattuihin tuotteisiin kuuluu Aroma Sense, Water Labs ja Aromica suihkut. Vettä säästävällä suihkulla veden ja energian säästö on noin 25-100€ vuodessa per henkilö. 

Tärkeinä toimenpiteinä vedenkulutuksen vähentämisessä ovat myös jokaisen taloyhtiön asukkaan huoltotoimenpiteet. Vesikalusteiden säännöllinen hoito ja puhdistus sekä välitön reagointi vikatilanteissa ovat tärkeitä, käyttäjälähtöisiä toimenpiteitä. 

Muita syinä taloyhtiön veden käytön muutoksiin voi miettiä myös ympäristön näkökulmasta. On hyvä muistaa, että vesituotanto ja jakelu saavat aikaan runsaasti hiilidioksidipäästöjä. Lämmin käyttövesi vaikuttaa merkittävästi taloyhtiön energiankulutukseen ja siten myös asumisen hiilijalanjälkeen.

Nopea käyttöönotto

Aroma Sense - suihkujen vaihto taloyhtiön asuntoihin sujuu nopeasti. Suihkupään vaihto on asukkaalle helppoa.

Vedenkulutus laskee

Taloyhtiöissä, joissa Aroma Sense -tekniikka on otettu käyttöön, on veden- ja energiankulutuksen pieneminen nopeasti nähtävissä vesi- ja sähkölaskuissa.

Säästöä taloyhtiölle ja asukkaille

Aroma Sense / Aromica vettä säästävällä suihkulla veden ja energian säästö on noin 25-100€ vuodessa per henkilö. 

Verkoston painetta voi pienentää

Putkistoa voi säästää ja pidentää sen ikää

Aroma Sense suihkut nostavat veden virtausnopeutta 200-400 prosenttia. Virtausnopeuden ansiosta verkoston painetta voi laskea ja vesihanaa ei tarvitse käyttää täydellä teholla. Paineen lasku säästää taloyhtiön putkistoa ja pidentää sen ikää.

Erillisellä virtausrajoittimella veden virtaus voidaan rajoittaa 6,5 tai 8 litraan minuutissa pesutehon ja suihkunautinnon rajoituksesta kärsimättä. Ilman rajoitinta suihkuilla pääsee 7-9 litran kulutukseen minuutissa.

Suodattimella tai ilman

Suodatettu vesi ei likaa pintoja

Vettä säästävä PR-SJW-suihkupää  ja muut Aroma Sense -suihkut suodattavat kalkkia, rautaa ja muita epäpuhtauksia, mikä on helppo tapa pitää yhteisten suihkutilojen lattiat ja lasipinnat puhtaampana. Siivoukseen kuluu vähemmän aikaa ja siivojan työ helpottuu.

Suihkuja voi käyttää myös ilman suodattimia.

Musta ja tehokas Aroma Sense suihku
Tuplasti enemmän pesutehoa

Aroma Sense suihkupäät

Suihkupää on keskeinen osa koko suihkujärjestelmää, ja sen laatu vaikuttaa suoraan siihen, kuinka nopeasti ja tehokkaasti voit tuntea olosi puhtaaksi. Aroma Sense -suihkupäät erottuvat markkinoilla niiden kyvyllä nostaa veden virtausnopeutta huomattavasti, 200-400 prosenttia. Tämä ominaisuus mahdollistaa veden kulutuksen vähentämisen, sillä voimakkaamman vesisuihkun ansiosta hanan ei tarvitse olla täydellä teholla.

Aroma Sensen todellinen säästö tulee ylivoimaisesta pesutehosta. Aroma Sensen suihkut tarjoavat markkinoiden parhaan pesutehon, puhdistaen nopeammin kuin mikään muu suihkumalli.

Miksi valita Aroma Sense?

Voiko Aroma Sensen asentaa kaikkiin suihkujärjestelmiin?

Kyllä! Suihkut noudattavat eurooppalaisia standardeja. Niissä on ½-tuuman kierteet kuten 95 %:lla valmistajista. Jos suihkuletku kiinnittyy hissiin, suihkut sopivat kiinnityksiin.

Paljonko suihku voi säästää vettä?

Kahden henkilön taloudet ovat parhaimmillaan säästäneet 20 € kuukaudessa. Keskimäärin suihku säästää 60 € vuodessa per henkilö. Tähän on laskettu lämmin vesi, jätevesi ja kylmävesi. Taloyhtiöissä on parhaimmillaan säästetty 30 % alkuperäisestä vedenkulutuksesta.

Kuluttaa vähemmän vettä

Arome Sense säästää

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, nautinnollisia suihkuhetkiä tarjoava Aroma Sense on vesipihi. Kun vettä tulee tulee mukavalla paineella, tehokas huuhtelu lyhentää peseytymiseen kuluvaa aikaa ja siivotessa suihkulla yltää pestä myös kauimmat seinät. Siksi vesilasku voi olla 20-50 prosenttia pienempi.