Näin pienennät suihkun energian- ja vedenkulutusta

Motivan vuonna 2020 tekemän kyselyn mukaan kotitalouksissa kuluu yhtä henkilöä kohti keskimäärin 110 litraa vettä vuorokaudessa. Suurin osa vedestä käytetään hygienian hoitoon, johon menee 45% vedenkulutuksessa. Suihkussa käynti kuluttaa näistä vettä eniten. 

Aroma Sense - vettä säästävä suihkupää

Kuinka suuri vesilasku talouteenne muodostuu kuukaudessa? Suomessa vettä saatetaan käyttää huolettomasti, koska sitä tuntuu useimmista olevan rajattomasti saatavilla. Monille syynä vedenkulutuksen vähentämiseen on luonnonvarojen suojelu, mutta useimmille vedenkulutuksen minimoinnin syynä ovat taloudelliset tekijät. Suuret sähkö- ja vesilaskut tai nousseet taloyhtiön hoitovastikkeet johtavat monilla tarkkailemaan myös lämpimän veden kulutusta suihkussa ja lämpimän veden lämmityksestä syntyviä energiakuluja. 

Aroma Sense tarjoaa keinoja pienentää vesilaskua – suihkussa käynnin mukavuudesta tinkimättä. Vedenkulutukseen vaikuttavat vesikalusteiden ominaisuudet ja näiden laitteiden kunto. Aroma Sense -suihkut nostavat 200 – 400 prosenttia veden virtausnopeutta. Isomman virtausnopeuden ansiosta vesihanaa ei tarvitse käyttää täydellä teholla. Energian- ja vedenkulutus suihkussa vähenee jopa 20 – 50 prosenttia Aroma Sense -suihkupäiden ansiosta. Myös taloyhtiöt ovat saavuttaneet keskimäärin 12,5% kustannussäästöjä Aroma Sense -suihkuilla

Aroma Sense - suihkujen vaikutus näkyy myös energiansäästössä

Vedenkulutukseen liittyy tiiviisti myös energiankulutus, sillä veden lämmittäminen maksaa. Rakennuksen lämmitysenergian kulutuksesta menee jopa 30 prosenttia käyttöveden lämmitykseen. Lämmin vesi oli 2021 kuluiltaan kolme kertaa kalliimpaa kuin kylmä vesi. 2021-2022 vaihteessa energian hinta on noussut sähkö, öljy ja kaukolämmityskohteisiin.

Nelihenkisessä perheessä Aroma Sense -suihkuilla energian- ja vedenkulutuksen säästö on vuodessa noin 200 euroa*, kun erinomaisen pesutehon ansiosta lämmintä vettä kuluu vähemmän ja veden lämmitystarve pienenee. Nyt energian hinnan ollessa korkealla energian säästön huomioiden säästö voi olla vielä suurempikin. Tutustu Aroma Sense-suihkua käyttävän omakotitalouden säästölaskelmaan.

Aroma Sense -suihkussa peseytymisaika lyhenee Erinomaisen pesutehon ansiosta lämmintä vettä kuluu peseytymiseen vähemmän

Aroma Sense -suihkussa käynti säästää sinun aikaasi!

Aroma Sense -suihkut korjaavat suihkun vedenpaineen, jolloin suihkun pesuteho paranee. Suihkussa käynti sujuu joutuisasti, kun erinomaisen pesutehon ansiosta shampoot, hoitoaineet ja saippuat huuhtoutuvat nopeammin keholta. Aroma Sense -suihkun ainutlaatuisen teknologian ansiosta hiuksiin ei jää pesuainejäämiä ja olo on ihanan raikas.

Tutustu Aroma Sense -suihkuihin

Aroma Sense -suihku korjaa heikon pesutehon