Aroma Sense apuna kuivan ihon hoitoon

Suihku apuna ihonhoitoon. Aroma Sense suihku poistaa vesijohtoveden kuivattavan vaikutuksen.

Aroma Sense suihku suodattaa kalkkia ja rautaa

Kalkkisen veden vaikutukset iholle ja hiuksille

Vesijohtovesi sisältää erilaisia mineraaleja ja niiden määrä voi vaihdella. Mikäli vesi sisältää runsaasti mineraaleja puhutaan kovasta vedestä, joka sisältää mm. kalkkia joka samentaa ja tekee vedestä emäksistä. Emäksinen vesi taas kuivattaa ihoa nopeammin, jolloin ihosi saattaa kutista helpommin sekä aiheuttaa pintakuivuutta.

Ihonhoidossa kalkkipitoinen vesi voi aiheuttaa kuivuutta korkean mineraalipitoisuutensa vuoksi. Tämä voi johtaa ärsytykseen ja hilseilyyn, jos sitä ei käsitellä kunnolla. Tämän estämiseksi on tärkeää käyttää hellävaraisia puhdistus- ja kosteusvoiteita, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi kovan veden kanssa. Vältä myös kovien saippuoiden tai puhdistusaineiden käyttöä, jotka voivat poistaa luonnolliset öljyt iholtasi.

Hiustenhoidossa kalkkipitoinen vesi voi vaikeuttaa shampoon ja hoitoaineen vaahtoamista sen korkean mineraalipitoisuuden vuoksi. Tämän seurauksena saatat huomata, että hiuksesi näyttävät tavallista himmeämmiltä tai tuntuvat raskaalta, kun olet pessyt ne kovalla vedellä.

C-vitamiinilla on useita hyötyjä ihonhoidossa

Antioksidanttiset ominaisuudet: C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, jotka ovat epävakaita molekyylejä, jotka voivat vahingoittaa soluja ja edistää ryppyjen ja muiden ikääntymisen merkkien kehittymistä.

Kollageenin tuotanto: C-vitamiinilla on rooli kollageenin tuotannossa, joka on proteiini, joka auttaa pitämään ihon kiinteänä ja nuorekkaana. C-vitamiinia sisältävien tuotteiden käyttö voi edistää kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon ulkonäköä.

Kirkastavat vaikutukset: C-vitamiinia sisältävien tuotteiden käyttö voi auttaa kirkastamaan ja tasoittamaan ihon sävyä vähentäen tummien läiskien ja muiden värimuutosten esiintymistä.

Kuivattaako talvi ihosi? Katso vinkit kuivan ihon hoitoon

Jos sinulla on kuiva iho, on tärkeää pitää siitä hyvää huolta terveen ja kosteutetun ihon ylläpitämiseksi. Joitakin vinkkejä kuivan ihon ihonhoitoon ovat:

Aromageelipatruunan käyttö suihkupäässä: Aromapatruuna vapauttaa suihkun läpi kulkevaan veteen aromeita, joka tuo tuoksua suihkuveteen. C-vitamiini ja eteeriset öljyt hellivät ihoasi tehden siitä pehmeän ja raikkaan tuoksuisen. Suihku auttaa ihon kuivuuteen, hilseilyyn, atopiaan tai psoriasikseen. Filtterillä varustetut Aroma Sense -suihkupäät suodattavat vedestä myös haitallisia mineraaleja ja metalleja, kuten alumiinia, kuparia, fluorideja ja kalkkia.

Vältä kuumaa vettä: Kuuma vesi voi poistaa iholta sen luonnolliset öljyt, joten on parasta välttää kuuman veden käyttöä kasvojen pesussa tai suihkussa. Käytä sen sijaan haaleaa vettä, joka kuivaa vähemmän.

Käytä hellävaraista, kosteuttavaa puhdistusainetta: Vältä kovien saippuoiden ja puhdistusaineiden käyttöä. Valitse hellävarainen, kosteuttava puhdistusaine, joka puhdistaa ihosi kuivattamatta sitä.

Levitä kosteusvoide heti suihkun tai kylvyn jälkeen: Ihon kosteuttaminen heti suihkun tai kylvyn jälkeen voi auttaa lukitsemaan kosteuden ja ehkäisemään kuivumista. Valitse kuivalle iholle suunniteltu kosteusvoide ja levitä sitä koko vartalolle. Usea Aroma Sense – aromageelipatruunoiden käyttäjä on voinut suihkun aromeiden ansiosta vähentää kosteusvoiteiden ja ihon hoitoon tarkoitettujen rasvojen käyttöä.

Suojaa ihoasi auringolta: Kuiva iho on alttiimpi auringon vaurioille, joten on tärkeää käyttää laajakirjoista aurinkovoidetta, jonka SPF on vähintään 30, kun olet ulkona. 

Kaiken kaikkiaan on tärkeää olla lempeä ihollesi ja valita tuotteet, jotka on suunniteltu kuivalle iholle, jotta iho pysyy terveenä ja kosteutettuna.

Vedensuodattimet parantavat veden laatua

Vedensuodattimet ovat tärkeä osa mitä tahansa kodin vesijärjestelmää, sillä ne auttavat puhdistamaan ja parantamaan veden laatua. Vesijohtovesi puhdistetaan vesilaitoksissa mutta puhdistuksen tehokkuus voi vaihdella eikä kaikkia epäpuhtauksia saada poistettua vedestä. Tällaisia epäpuhtauksia voi olla muun muassa lääkejäämät ja mikromuovit. Veden ph-arvoa muutetaan usein lisäämällä siihen kalkkia.

Yleisin syy huonolaatuiseen veteen kuitenkin johtuu putkistojen iästä, kunnosta sekä valmistusmateriaaleista. Vanhoissa taloissa, joissa putkiremonttia ei ole vielä tehty, vesijohtovesi voi sisältää runsaasti rautaa ja vesi voi olla ummehtunutta. Vastaavasti kaivoveden laatu voi muuttua kuivan tai märän kesän vaikutuksesta.

Vesijohtoveden puhdistamiseen on kehitelty erilaisia vedensuodattimia, jotka puhdistavat vesijohtoveden tehokkaasti. Suodattimet poistavat mm. kalkkia, rautaa, kuparia sekä muita kiintoaineita, auttavat pitämään kylpyhuoneen puhtaampana sekä auttaa poistamaan metalleja hiuksista, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti hiusväriin. Erilaiset suodattimet sopivat erilaisiin tarkoituksiin ja tässä artikkelissa esittelen erilaisia suodattimia.