Miksi kannattaa hankkia vedensuodatin?

Maistuuko juomavesi kloorille tai haiseeko hanasta tuleva vesi epämiellyttävälle? Onko kylpyhuoneen suihkuun kertynyt kalkkeumia tai kaakelit kylpyhuoneen seinillä punertavat? Hankkimalla suodatin suihkuun voit nauttia raikkaista suihkuista ja kylpyhuoneesi säilyy puhtaampana. Juomaveden puhdistus taas on onnistuu hankkimalla Aroma Sense vedensuodatin keittiöhanaan.

Asiakkaan Pure Rain tehosuodatin ennan ja jälkeen Helsingissä

Mitä vedensuodattimet tekevät?

Aroma Sense -valikoimassa on useita erilaisia vedensuodattimia. Jotkut on suunniteltu käytettäväksi suihkussa, kun taas osa Aroma Sense -suodatinmalleista on suunniteltu juomaveden suodattamiseen. 

Vedensuodatin poistaa käyttövedestä epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat veden väriin, makuun ja hajuun. Vedessä voi olla hiekkaa, levää, rautaa, kalkkia ja klooria. Näiden lisäksi vesijohtovesissä voi olla myös muita epäpuhtauksia. Vaikuttavian tekijäitä ovat muun muassa putkien ikä, materiaalit, vesijohtoveden laatu ja sen sisältämät mineraalit ja metallit.

Mikäli kotonasi on kalkkeutunut hana, samentuneet suihkuseinät, punertuneet kaakelit tai suihkussa hiuksiin tulee värjäytymiä tai ihosi oireilee pesun jälkeen, on käyttövedessä epäpuhtauksia, joita Aroma Sense suodattimilla voisi suodattaa.

Aroma Sense suihkun suodattimet

Aroma Sense -valikoimassa on monenlaisia vedensuodattimia

Hanaan ja suihkupäähän asennettavat suodattimet on helppo asentaa itse. Suodatin asennetaan suihkuun tai vesihanaan haluamassasi vesipisteessä. Olipa toiveissasi juomaveden puhdistus tai suihkuun suodatin, on Aroma Sense -valikoimassa monipuolisesti vaihtoehtoja.

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen suodattimen valitset, on tärkeää noudattaa ohjeita vedensuodattimen asennuksesta ja käytöstä. Useimmat vedensuodattimet on vaihdettava muutaman kuukauden välein, jotta ne toimisivat edelleen tehokkaasti.

Aktiivihiilisuodattimet ovat yksi suosituimmista vedensuodatintyypeistä. Ne toimivat adsorboimalla epäpuhtauksia pinnalleen, jolloin ne eivät pääse veteen. Aktiivihiili parantaa veden väriä, makua ja hajua. Nämä suodattimet poistavat erittäin tehokkaasti klooria, lyijyä ja muita yleisiä epäpuhtauksia.

Jos vedessä on rautaa tai kuparia suosittelemme PRS tehosuodatinta tai ACF (active carbonite filter) aktiivihiilisuodatintaPure Rain aktiivihiilisuodatin suodattaa myös klooria vesijohtovedestä

Suihkusuodatin suodattaa epäpuhtaudet

Vedensuodattimen käytön edut

Vedensuodattimen asentamisesta hanaan on monia etuja. Ehkä ilmeisin hyöty on se, että suodatin parantaa juomaveden laatua. Jos olet joskus juonut kaupunkivettä, tiedät, että vesi voi maistua kloorilta ja haista epämiellyttävältä. Vedensuodatin poistaa nämä epäpuhtaudet, jolloin saat raikasta vettä keittiöhanastasi aina kun haluat. Jos etsit keittiön hanaasi suodatinta, tutustu vedenpuhdistin PR-303 -pakettiin. Tämän suodattimen voit asentaa itse keittiöhanaan.

Vedensuodatin voi auttaa pidentämään hanojen ja kylpyhuonemateriaalien käyttöikää estämällä mineraalien kertymisen. Muun muassa kalkki, rauta, kupari ja ruoste kulkeutuu helposti vesijohtovedestä kylpyhuoneeseesi aiheuttaen kylpyhuoneen kaakelien värjäytymistä. Vedensuodattimen hankittuasi voit heittää hyvästit kalkkisille kaakeleille, suihkulaseille sekä punertaville seinäpinnoille.

Vedensuodatinten etuna on myös, että niiden avulla voi säästää rahaa ajan myötä. Vedensuodatin voi auttaa vähentämään kustannuksia, jos ostat usein pullotettua vettä, koska et pidä vesijohtoveden mausta. 

Lapsen ihoa suihkussa voit suojata suodattamalla suihkuvettä

Vedensuodatin suihkuun

Suihkuveden suodattimet ovat tärkeä osa sinun ja perheesi terveyden ylläpitämistä, sillä ne voivat poistaa suihkuvedestä haitallisia epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä, hengitystieongelmia ja muita terveysongelmia. 

Suihkusuodatinta valittaessa on tärkeää miettiä, millaisia epäpuhtauksia haluat poistaa vedestäsi. Saatavilla on monenlaisia suihkusuodattimia, jotka voivat poistaa erityyppisiä epäpuhtauksia. Yleisin epäpuhtaustyyppi, jonka suihkusuodattimet poistavat, on kloori. Klooria lisätään julkisiin vesivarastoihin bakteerien tappamiseksi, mutta se voi olla myös haitallista ihmisten terveydelle. Kloorille altistuminen voi aiheuttaa ihoärsytystä, hengitysvaikeuksia ja muita terveysongelmia

Hiusvärisi voi mennä pilalle käyttövedestä

Mikäli vaaleissa tai vaaleanruskeissa hiuksissa sävy muuttuu vihertäväksi tai punaisen sävyt eivät tahdo pysyä hiuksissa, voi syynä olla peseytymiseen käytetty vesi tai vanha putkisto. Veden kloori ja putkista irtoava rauta, kalkki ja kupari saattavat aiheuttaa värjäytymiä, päänahan kuivumista sekä muita hiusongelmia, kuten hiusten takkuisuutta.

Enemmän metallia hiuksiin kerää huokoinen ja huonokuntoinen hius. Vaalennettu tai luonnollisesti auringon vaalentama hius voi olla huokoinen, jolloin värjäymät näkyvät erityisesti vaaleissa hiuksissa. Suodatin suihkuun voi olla edullisempi hankinta kuin korjata värjäymiä ja hiusten vaurioita toistuvasti kampaajalla.

Suihkusuodatin erot Aroma Sense suihkussa

Suihkusuodatin vaihtoehdot Aroma Sense suihkuun.

AS-9000 ja AS-9000RB suihkupää

  • Aktiivihiilisuodatin, active carbon filter.
  • Pure rain tehosuodatin, joka korvaa aromin.
  • AS-9000 vakiosuodatin on pinnoitettu mikrokuitusuodatin.
  • Paksu mikrokuitusuodatin (ei pinnoitettu).
  • Antibakteeriset kuulat estää bakteerien muodostumisen.

SJW suihkupää

  • Aktiivihiilisuodatin, active carbon filter.
  • Paksu mikrokuitusuodatin (ei pinnoitettu).